A jobb agyféltekés rajzolás tanfolyam 2 napos (szombat - vasárnap), ez alatt az idő alatt – az alapok elsajátítása után – megtanulunk portrét rajzolni fénykép alapján.

A tanfolyam helyszínei: Budapest  XVII.
Kihelyezett tanfolyamok: igény szerint az ország bármely területén.

A  tanfolyam időbeosztása:

Szombat  9:00 - 18:00,
Vasárnap 9:00 - 18:00.

A tanfolyam minimum 6 fő esetén indul és maximális létszám 10 fő.

Kinek ajánljuk a tanfolyamot?

Mindenkinek, aki elmúlt 11-12 éves  (azért ez a korhatár, mert ekkorra alakul ki az a fajta kéz- és szem koordináció, ami a rajztanulás ilyen intenzív formájához szükséges) és szeretne megtanulni rajzolni, és azoknak, akik az élet más területén is szeretnének kreatívabbak lenni.

Tanfolyam ára: 33.000 Ft. 

Mit kell hoznom magammal?

Innivalót és ennivalót, s gyere kényelmes ruhában.

A rajz és segédeszközök és a tanfolyam anyagát a tanfolyam díja tartalmazza.

…  a rajzolás bárki által megtanulható képesség ….

A tanfolyam alatt rá fogsz jönni, hogy a rajzolás bárki által megtanulható képesség és elegendő hozzá egy átlagos látóérzék és átlagos szem-kéz koordináció, ami például a tű befűzéséhez vagy a labda elkapásához kell.

A közhiedelemmel ellentétben a kézügyesség nem kulcsfontosságú a rajzolásban. Ha a kézírásunk olvasható vagy a nyomtatott betűink kibetűzhetők, akkor megfelelő a kézügyességünk ahhoz, hogy jól tudjuk rajzolni.

A titok a látásmódban van, a tanfolyam alatt megtanuljuk, hogy hogyan kell látni.  A rajztudásnak egy része az  a képesség lesz, hogy agyunkat átkapcsoljuk egy más érzékelő módba – „ jobb agyféltekés” módba.

Mit is jelent ez?

Agyunknak két oldala van, a bal és a jobb agyfélteke. A racionális gondolkodás, a tudás és a logikai gondolkodásért a bal agyféltekénk felelős, ezt használjuk a leggyakrabban. A jobb agyfélteke felelős a művészetekért, megérzésekért.
Sokaknak azért nem megy a rajzolás, mert a bal agyfélteke berögződött tudásával próbál papírra vetni valamit. A rajzoláshoz viszont a jobb agyféltekédre van szükség, melyet nem is olyan könnyű használni.

Lehet, hogy már te is megfigyelted magadon a tudatállapot apró átváltását, mikor elmélyültél valamilyen, a művészetnél hétköznapibb tevékenységbe: kocogás, kézimunka, gépelés, zenehallgatás, vezetés vagy meditáció. Na ez volt az, amikor a jobb agyféltek nem volt teljesen háttérbe szorítva.


A rajztanfolyamon elsajátítod azt a technikát, amellyel át tudsz állni a jobb agyféltekéd működésére. Dr. Betty Edwards volt az, aki kifejlesztette a módszert ennek a tudásnak az elsajátításához, többnyire ezt a módszert alkalmazzuk mi is a tanfolyamokon.

Nem pusztán rajztechnikákat, hanem egy új látásmódot tanulhatsz meg, melynek áldásos hatását életünk más területein is tapasztalhatjuk. Segít abban, hogy elszakadjunk korábbi megrögzött sémáinktól, és új megoldások felé tekintsünk. A tanfolyamon szereplő gyakorlatok összetett hatása azt a célt szolgálja, hogy növelje az önbizalmat a döntéshozatalok és a problémamegoldások során. A kreatív, gondolkodó emberi agy potenciális ereje szinte végtelennek tűnik. A rajzolás segíthet abban, hogy tisztában legyünk ezzel az erővel, és másokkal is tudassuk.