Dekorka Rajziskola a Facebook-on

Elérhetőségeink

Dekorka.hu Jobb agyféltekés rajziskola elérhetőségei:

A tanfolyamokat Budapesten a IV. és a XVII. kerületben tartjuk!

Mobil: +36 (30) 585 4605

Email: ildiko@dekorka.hu

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Milyen lenne az élet, ha csak a jobb vagy csak a bal agyféltekénk működne?
Tudjuk-e irányítani, hogy melyik agyféltekénket használjuk?
Az alábbiakban Dr. Jill Bolte Tayor orvosnő kutatásai eredménye alapján nyerhetsz betekintést az agy működésébe és a fenti kérdésekre.

 


Jill Bolte Taylornak gyerekkorában a bátyjánál szkizofréniát diagnosztizáltak, ezért elhatározta, hogy felnőttként az agyat fogja kutatni. Tudósként életét a súlyos mentális betegségek kutatásának szentelte a Harwardon. Vizsgálta többek közt, hogy mi biológiailag a különbség egy egészséges ember és egy szkizofrén ill. bipoláris zavarokkal küzdő emberek agya között.

Egyik nap arra ébredt, hogy ő maga is agyi zavarral küzd. 1996. december 10-én elpattant egy ér az agya bal féltekében. A 37 éves orvosnő önmagán figyelhette meg a stroke hatását. Az agyvérzés következtében, a bal agyféltekéje teljesen leállt, nem tudott járni, beszélni, olvasni, írni és emlékezni. A kutatónőnek a műtétet követően 8 évébe került, hogy felépüljön (megtanuljon beszélni, járni stb.) Felépülését követően kiegészítette eredményeit az általa megtapasztaltakkal.

Jill Bolte Taylor szerint, a bal agyféltekénk sorosan és módszeresen gondolkodik,  számára főként a múlt és a jövő létezik. A bal agyféltekénk úgy működik, hogy fogja jelen pillanatainak kollázsát és elkezd kiragadni részleteket (mint amikor egy könyvről rövidített olvasónaplót készítünk, a teljesség igénye nélkül), a kiragadott információkat kategorizálja, elemzi majd asszociációkat (társításokat) hoz létre mindazzal, amit valaha a múltban tanultunk és a jövőre vetíti a lehetőségeinket.
Ezzel szemben a jobb agyféltekénk párhuzamosan gondolkodik és a jelen érzéseivel törödik. "Élj a mának!"- akár ez lehetne a mottója.
Milyen lenne, ha eltudnátok egy időre engedni a kötelességeiteket, hirtelen csend lenne odabent és az érzésekre figyelhetnétek, esetleg kívülről nézthetnétek magatokat, vagy törlődne minden, amit eddig átéltetek, nem lennének emlékek.

Mi irányíthajuk, hogy melyik agyféltekénk legyen a domináns (stroke nélkül), egyszerű módszerekkel megtanulható. Vagyis a döntés a mi kezünkben van.

Hogy kik is vagyunk, és hogy mi történik, ha a jobb féltekénk tudatállapotába lépünk, illetve ha a bal agyféltekénk világába.  Jill Bolte Taylor közel 19 perces előadását az alábbi előadását az alábbi videóban részletesen is meghallgathatod.

 

Jobb agyféltekés rajztanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jobb agyféltekés festőtanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jelentkezés

Jelentkezés telefonon a +36 (30) 585 4605 számon,vagy e-mail-ben: ildiko@dekorka.hu
A jelentkezést minden esetben e-mail-ben visszaigazoljuk!

Hírlevél

Érdekességek


Következő tanfolyamok

Mostanában nincsenek események

Dekorka.hu © 2013 Dekorka - Jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Készítette a Babil Webdesign - Minden jog fenntartva!