Dekorka Rajziskola a Facebook-on

Elérhetőségeink

Dekorka.hu Jobb agyféltekés rajziskola elérhetőségei:

A tanfolyamokat Budapesten a IV. és a XVII. kerületben tartjuk!

Mobil: +36 (30) 585 4605

Email: ildiko@dekorka.hu

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A mandala készítése közben  kissé kiléphetünk zaklatott korunk forgatagából, harmóniát és megnyugvást találhatunk, miközben szellemileg fejlődünk, megismerjük magunkat.

 

 

„1976-ban megsirattam egy gyermek halálát, és átestem egy fájdalmas váláson. Az alvajáróként elvégzett napi tevékenységek után estéről estére a dolgozószobámban tépelődtem. Olyannyira gyötrődtem, hogy visszavonultam, és képtelen voltam bárkivel is megosztani fájdalmam és bánatom mélységét. Nem emlékszem rá pontosan, hogy mikor, de egyszer csak elfogott a késztetés, hogy rajzoljak, amiben kisgyermekként mindig is örömöt leltem. …

Firkálgattam; hagytam, hadd menjen a kezem, amerre akar. Nem állt szándékomban rajzolni semmi meghatározottat, hiszen a legcsekélyebb összpontosításra sem lett volna erőm. Egy nap kerek ábra került a papírra. Nagyon egyszerű volt: különböző színű, koncentrikus körök. Miután befejeztem, felfigyeltem rá, hogy egy kicsit megkönnyebbültem.

 Egyre nagyobb izgalommal vártam az estéket, amikor előszedhettem a rajzeszközöket, és munkához láthattam. Éreztem, tudtam, hogy a rajz valamiképp segíthet begyógyítani a sérülésemet.  …


Némi kutatás után megtudtam, hogy a művészetet lelki egészségünk egyes szakértői, a művészeti terapeuták alkalmazzák a lélekgyógyászatban. … Egy művészet terapeuta, Kellog a személyiség megértéséhez vezető eszköznek tartotta a kör alakú rajzokat, és C. G. Jung elméleteire épített, aki ezeket az ábrákat „mandalák”-nak nevezte el. …


A mandala volt az egyetlen biztos pontom a sötétség, fájdalom és zavar időszakában. A mandalák révén alaposabban megismerhettem önmagam, és helyem a mindenségben. Szelíden – esetenként nem is olyan szelíden – emlékeztettek rá, hogy az élet megy tovább, és azzal magasztaljuk a legjobban, ha őszintén és teljesen éljük meg.”

 

Bába Ildikó

A cikk Susanne F. Fincher munkája alapján született


Susanne F. Fincher egy nemzetközileg ismert jungi pszichoterapeuta, szakmai tanácsadó, előadó és művészetterapeuta. Több, mint 30 éves oktató és gyógyító munka áll mögötte.

Jobb agyféltekés rajztanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jobb agyféltekés festőtanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jelentkezés

Jelentkezés telefonon a +36 (30) 585 4605 számon,vagy e-mail-ben: ildiko@dekorka.hu
A jelentkezést minden esetben e-mail-ben visszaigazoljuk!

Hírlevél

Érdekességek


Következő tanfolyamok

Mostanában nincsenek események

Dekorka.hu © 2013 Dekorka - Jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Készítette a Babil Webdesign - Minden jog fenntartva!