Dekorka Rajziskola a Facebook-on

Elérhetőségeink

Dekorka.hu Jobb agyféltekés rajziskola elérhetőségei:

A tanfolyamokat Budapesten a IV. és a XVII. kerületben tartjuk!

Mobil: +36 (30) 585 4605

Email: ildiko@dekorka.hu

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

A kisgyermek számára a rajz alapvető önkifejezési eszköz. Mit tegyünk, ha a gyermekünk egyszerűen nem NEM RAJZOL, vagy pedig korábban szívesen rajzolt, mostanában pedig szinte egyáltalán nem?
Sok anyuka fél attól, hogy "majd nem lesz a gyerek iskolaérett".
Valóban a gyerek kézügyessége rajzolással, festéssel, és más hasonló finom motorikus mozgással fejl?dik.

 
Aggódni ráérünk akkor, ha már elmúlt hét éves és mindig nem hajlandó firkálni vagy rajzolni, akkor lehet, hogy nehézségei lehetnek első osztályban az írás tanulásakor. Érdemes figyelni a tünetekre, helytelen ceruzatartás, görcsös, szaggatott vonalvezetés, túl gyenge vagy erős nyomaték.


Minden esetben fontos, hogy

 

•  nem szabad a rajzolást erőltetni! A gyerek nem fog muszájból rajzolni, számára a rajzolás az önkifejezés olyan eszköze, amellyel megmutatja számunkra a saját kis belső világát, amit szavakkal nem tud elmondani. Nem véletlen, hogy a gyerekek rajzából egy figyelmes szemlélő olyan sok mindent ki tud olvasni.


ne mond meg és ne mutasd meg, hogy mit és hogy rajzoljon, honnan is tudnánk mi felnőttek, hogy milyen egy gyerekrajz :). Korábbi cikkeinkben már sokszor szó esett arról, hogy a gyerekrajzok milyen üzeneteket rejtegetnek.
Ez nem azt jelenti, hogy nem rajzolhatunk a gyereknek, de erről bővebben a „Hogyan rajzoljunk gyerekeinknek” cikkünkben olvashatsz.
Különösen akkor, ha a gyerek kér meg minket, hogy anya rajzolj nekem egy bárányt, kacsát … Ebben az esetben is néhány dolgot nem árt szem előtt tartani.

• meg kell nézned, hogy mi okozhatja a rajzolás hiányát. Előfordul, hogy a gyerek nem meri, vagy nem akarja velünk közölni a saját belső világát. Ennek oka lehet, nem rég történt esemény, amit még nem tudott feldolgozni, vagy félelmek, szorongások, amiket nem szeretne másokkal megosztani.
Egy másik egyszerű oka is lehet annak, hogy nincs kedve rajzolni. A mai rajzfilmek, a számítógépes játékok sokkal színesebbek és sokkal érdekesebbek lehetnek. Nagyon sok gyerek tölt túl sok időt a számítógép és a tévé előtt, ez káros hatással van rajzoló kedvükre (és nem csak a rajzolás lehetőségét veszik el a gyerektől, hanem a fantázia, az alkotásét is).

teremts megfelelő környezetet! Legyen egy kis hely (ez lehet a konyhaasztalod egy sarka is), ahol elől hagysz a rajzoláshoz, alkotáshoz szükséges eszközöket. Pl.:  papírok, színes ceruzák, zsírkréta, filctoll …..  Nem szükséges mindig ugyanazt elől hagynod, időnként váltogathatod is.  Nem feltétlenül csak rajzeszközök lehetnek elől, lehet gyurma, gyöngy, színes papír, olló de akár üres teásdoboz és még sok egyéb, amiről te azt gondolod, hogy már szemét. A rajzolást, alkotást az odafigyelés, türelem segíti elő a legjobban. A gyerek szeret ott lenni, ahol a szülő van, és hagyd, hogy részt vegyen a te munkádban, ha kedve van.

hívjuk segítségül a színezőket, kifestőket, játékos feladatlapokat. A kifestőknél figyeljünk arra, hogy esetleg ő választhassa ki, hogy mit szeretne kiszínezni. Vigyázzunk, hogy kezdéskor ne legyen túl sok munka vele, mert elvesztheti a kedvét. Vannak gyerekek, akik hamar ráunnak az egyszerű színezőkre, nekik nézhetünk nehezebbet, pl. számos színezőt vagy játékos feladatlapot.

vegyük rá, hogy játsszon valami kreatív játékok! A gyerekek szeretnek gyurmázni, festeni, faragni, barkálcsolni vagy valamilyen kreatív dolgot csinálni, nagyon sokféle kreatív játék van. A kirakók, legok, építőjátékok, ékszerkészítők, gipsz kiöntő figurák és más aprólékos játék van, ami segíti a finom mozgást. 


• mozgásos játékok: labdázás (pattogtatás, dobás), rollerezés, kerékpározás, hintázás, mászóka ….

 

Bába Ildikó

Jobb agyféltekés rajztanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jobb agyféltekés festőtanfolyam ajándékutalvány

Az ajándékutalvány ára: 22.000 Ft.

Érvényesség: A vásárlást követően 1 évig.

Szeretnél megajándékozni valakit, vagy csak szeretnéd meglepni magad? Most megteheted és még most 2000 Ft kedvezményt is kapsz.

 

Jelentkezés

Jelentkezés telefonon a +36 (30) 585 4605 számon,vagy e-mail-ben: ildiko@dekorka.hu
A jelentkezést minden esetben e-mail-ben visszaigazoljuk!

Hírlevél

Érdekességek


Következő tanfolyamok

Mostanában nincsenek események

Dekorka.hu © 2013 Dekorka - Jobb agyféltekés rajztanfolyamok. Készítette a Babil Webdesign - Minden jog fenntartva!